Ελλάδα Ενοικίαση Αυτοκινήτου


Θεσσαλονίκη


Η Θεσσαλονίκη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αποτελεί έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 788.952 κατοίκους (2011).

Η ίδρυση της πόλης στην ελληνιστική εποχή συμπίπτει με μια κρίσιμη φάση στην ιστορία του Μακεδονικού Βασιλείου, που ξεκινά από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με την διεκδίκηση του θρόνου του Μακεδόνα βασιλιά από τους επιγόνους του. Ο στρατηγός Κάσσανδρος για να μπορέσει να διεκδικήσει το θρόνο της Μακεδονίας, παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη, προς τιμήν της οποίας ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο.

Τον 2ο π.Χ. αιώνα η πόλη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, όπως και ο υπόλοιπος ελλαδικός χώρος και αποτέλεσε έδρα του ρωμαϊκού θέματος της Μακεδονίας. Η στρατηγική θέση της πόλης διαφαίνεται καταρχήν, όταν επιλέχτηκε ως Αυτοκρατορική πρωτεύουσα στα χρόνια της βασιλείας του Γαλέριου, όταν και κτίστηκε το αυτοκρατορικό παλάτι. Η σημασία της φάνηκε και αργότερα από την πρόθεση της μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο προς τα ανατολικά, καθώς υπήρξε μια από τις υποψήφιες πόλεις οι οποίες είχαν προταθεί ως αντικαταστάτριες της Ρώμης, για να επιλεγεί τελικά το Βυζάντιο. Παρά την μη επιλογή της ως πρωτεύουσα, αποκτά τον τίτλο της Συμβασιλεύουσας πόλης και κατά την Βυζαντινή Περίοδο.

Μετά την οθωμανική κατάκτησή της από τους Οθωμανούς το 1432, παραμένει στην Οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου πέντε αιώνες. Με την εκδίωξη των Εβραίων από την Ιβηρική Χερσόνησο, και τη Βόρεια Ευρώπη, η Θεσσαλονίκη αποκτά την δική της εβραϊκή κοινότητα. Η εγκατάσταση αυτή των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξε την πόλη ως τη σημαντικότερη παγκόσμια εβραϊκή μητρόπολη μέχρι τουλάχιστον τις αρχές του 20ού αιώνα. Ιδιαίτερα από τα μέσα του 19ου αιώνα, η πόλη υπήρξε το πλέον κοσμοπολίτικο αστικοποιούμενο κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ο σημαντικότερος πόλος πολιτικών κινήσεων και κινημάτων που συνάντησε στην μακρόχρονη ιστορία της.

Με την ένταξή της στον κορμό του Ελληνικού Κράτους το 1912, ο πληθυσμός της πόλης παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές με την μετακίνηση του μουσουλμανικού πληθυσμού και την αντικατάστασή του από προσφυγικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης. Οι πληθυσμιακές μεταβολές συνέτειναν στην αλλαγή της πληθυσμιακής κατάστασης της πόλης με την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Η πολεοδομική και αρχιτεκτονικής της αναδιοργάνωση επιταχύνθηκε από τη Μεγάλη Πυρκαγιά του 1917 και τις προσπάθειες της νέας ελληνικής διοίκησης για προσθέσει αρχαιοελληνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία στο αρχιτεκτονικό ύφος της πόλης, που οδήγησε στην καταστροφή αρκετών οθωμανικών λατρευτικών και λειτουργικών κτηρίων. Οι σημαντικότερες πληθυσμιακές μεταβολές παρατηρούνται με το ολοκαύτωμα της ακμαίας εβραϊκής κοινότητας από τα ναζιστικά στρατεύματα την περίοδο της τριπλής κατοχής κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την εγκατάσταση του μικρασιατικού και θρακιώτικου προσφυγικού πληθυσμού έπειτα από την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και με την εσωτερική μετανάστευση που παρατηρείται κατά την δεκαετία του '50 και μεταγενέστερα προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαιοτήτων της Μακεδονίας.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσείου το 2005 από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Μουσείο Λευκού Πύργου
Αποτελεί το μουσείο της Πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης
Το λαογραφικό και ενδυματολογικό μουσείο της πόλης.

Μουσείο Ατατούρκ
Επισκέψιμο έπειτα από συνεννόηση στο σπίτι του ιδρυτή του σύγχρονου Τουρκικού κράτους.

Εβραϊκό Μουσείο
Αποτελεί το μουσείο της ιστορίας και του ολοκαυτώματος της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης.

Μουσείο Αρχαίων, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μουσικών Οργάνων

Ιστορική αναδρομή στην ιστορία της μουσικής από την αρχαιότητα στο Βυζάντιο.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Στεγάζει μια από της σημαντικότερες συλλογές σύγχρονης τέχνης με σημαίνουσα την συλλογή Γεώργιου Κωστάκη με έργα τέχνης της ρωσικής Αβάν-γκαρντ της δεκαετίας του '20 και αποκτήθηκε το 1997.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Eίναι πιο γενικό και καλύπτει την νεότερη τέχνη, φιλοξενεί την Δημοτική Πινακοθήκη.

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας
Eίναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό μουσείο της Ελλάδος, γνωστό και ως Πλανητάριο.

Σιδηροδρομικό Μουσείο
Βρίσκεται στον Ελευθέριο - Κορδελιό.

Πολεμικό Μουσείο
Αποτελεί μουσείο μνήμης των αγώνων των Ελλήνων στην νεότερη ιστορία.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Πολυχώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων.

Μουσείο Κινηματογράφου

Φιλοξενείται η συλλογή του Νίκου Μπιλιλή, εκθέτονται κινηματογραφικά αντικείμενα και αναφορά στην ιστορική αναδρομή του ελληνικού κινηματογράφου.

Μουσείο Φωτογραφίας
Φωτογραφική αποτύπωση της νεοελληνικής ιστορίας και λαογραφίας.

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Γνωστό και ως Αθλητικό Μουσείο.

Τα αξιοθέατα στη Θεσσαλονίκη και τα μνημεία της είναι μερικά από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει μερικά από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της αρχαίας και της βυζαντινής εποχής, με πλήθος βυζαντινών ναών. Σε αρχαία νομίσματα βρίσκονται οι λέξεις Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονεικέων, τα οποία χρονολογούνται στην εποχή του Αυγούστου, του Αλεξάνδρου Σεβήρου κ.α. Υπέργεια μνημεία, ρωμαϊκές κολόνες, παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες, οθωμανικά τζαμιά και μπεζεστένια, συναγωγές και εβραϊκές αγορές, περίτεχνα αρχοντικά όπου έζησαν ντόπιοι άρχοντες και αλλοεθνείς, διατηρούν την μαρτυρία της διαρκούς πόλης.

Οι εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, που χτίστηκαν κατά τους βυζαντινούς χρόνους, χρησιμοποιήθηκαν από τους Τούρκους ως τζαμιά. Οι μεγαλύτερες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης είναι: Η μητρόπολη, η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, η εκκλησία της Αγ. Αικατερίνης, του προφήτη Ηλία, του αγίου Δημητρίου, της Κοίμησης της Θεοτόκου, της Ανάληψης, των Ταξιαρχών και άλλες. Ακόμη υπάρχουν και ιδιωτικές, όπως της αγίας Ελεούσας, της Οσίας Ξένης, των Τριών Ιεραρχών κ.ά. Η Θεσσαλονίκη έρχεται μετά την Κωνσταντινούπολη σε αριθμό και αξία βυζαντινών μνημείων. Είναι η πλουσιότερη από της πόλεις της Ανατολής σε βυζαντινούς Ναούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν αξιόλογα επιγράμματα και πολύμορφες και πολυποίκιλες διακοσμήσεις. Οι Βυζαντινοί ναοί της Θεσσαλονίκης αποτελούν τα σημαντικότερα μνημεία από τη Βυζαντινή εποχή. Τα αξιολογότερα βυζαντινά μνημεία είναι: Ροτόντα (Άγιος Γεώργιος, 4ος αι.) , Παναγία Αχειροποίητος (5ος αι.), Άγιος Δημήτριος (5ος – 7ος αι.), Μονή του Λαοτόμου (Όσιος Δαυίδ 5ος αι.0, Αγία Σοφία (690 – 730), Παναγία Χαλκέων (1028 – 1044), Αγία Αικατερίνη (1265), Άγιοι Απόστολοι (1312 – 5), Προφήτης Ηλίας (14ος αι.), Άγιος Παντελεήμων (14ος αι.) Άγιος Νικόλαος Ορφανός (14ος αι.), Μονή Βλατάδων (Τσαούς Μοναστήρι 14ος αι.), Μεταμόρφωση του Σωτήρος (14ος αι. ) κ.α.

Χαλκιδική

Αν βρεθείτε στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σίγουρα θα πρέπει να συνυπολογίσετε μία μετάβαση στις πανέμορφες παραλίες της Χαλκιδικής. Είναι μια περιοχή που κάθε χρόνο αυτή την περίοδο δέχεται χιλιάδες τουρίστες από τη Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το φυσικό της κάλος που συνδυάζει το πράσινο των κατάφυτων πλαγιών με το γαλάζιο της θάλασσας είναι ανυπέρβλητο. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν να μη χάσετε την ευκαιρία μιας βουτιάς είτε σε μια ήρεμη ακτή είτε σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο από αυτά που υπάρχουν κατά μήκος των απέραντων ακτών του νομού.

Χαλκιδική – Την έχετε σίγουρα ονειρευτεί…
Λένε ότι «σαν τις παραλίες της Χαλκιδικής δεν έχει»! Σαν το ελληνικό φως, τα παρθένα τοπία, τα χρώματα και τα αρώματα, την ενέργεια της φύσης, την παράδοση των γεύσεων, την απόλυτη χαλάρωση αλλά και τη μυσταγωγία.

Λένε ότι τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά και τα ατελείωτα χιλιόμετρα αμμουδιάς με κοσμοπολίτικες παραλίες και κολπίσκους ερωτικούς ξυπνούν όλες σου τις αισθήσεις. Το άρωμα του πεύκου αγγίζει την αλμύρα της θάλασσας και η ψυχή σου γαληνεύει μέσα από τις μυθικές ανατολές και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.

Λένε ότι ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, ο Αριστοτέλης, λάτρευε το μέλι της Χαλκιδικής, και εσύ λατρεύεις τη γη και τα αγαθά που σου προσφέρει αυτός ο τόπος. Ένας τόπος, με τρία καλλίγραμμα πόδια, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή γοητεία, τη δική του ιστορία, το δικό του παραμύθι. Την Κασσάνδρα ή Παλλήνη όπου διαδραματίστηκε η περίφημη Γιγαντομαχία, τη Σιθωνία του απόλυτου πράσινου και γαλάζιου, το Άθως με τη μοναστική πολιτεία των είκοσι μοναστηριών. Το ταξίδι στο όνειρο μόλις έχει αρχίσει…Μενού

Προορισμοί Εξωτερικού

Ενοικίαση στην Ελλάδα

 
♦ Αρχική
♦ Σχετικά με εμάς
♦ Δημοφιλείς προορισμοί
♦ Αυτοκίνητα
♦ Συνεργάτες ενοικίασης αυτοκινήτων
♦ Υποστήριξη πελατών
♦ Όροι χρήσης
♦ Επικοινωνία
♦ Αυστρία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Βέλγιο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Κανάριες Νήσους Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Κύπρο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Δανία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Γαλλία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Γερμανία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ελλάδα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ιρλανδία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ιταλία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Λουξεμβρούργο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ολλανδία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Νορβιγία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Πορτογαλία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ισπανία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Σουηδία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ελβετία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Αλάσκα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Καναδά Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Αυστραλία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ινδία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Νέα Ζηλανδία Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Νότια Αφρική Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Αθήνα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Θεσσαλονίκη Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Κέρκυρα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Kάρπαθο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ναύπλιο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Χίο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Λευκάδα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Πρέβεζα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Πάργα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Καβάλα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Λάρισα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ζάκυνθο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Σκιάθο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Σάμο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ιωάννινα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Μύκονο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Χαλκιδική Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Κεφαλονιά Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Σαντορίνη Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Καλαμάτα Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Αλεξανδρούπολη Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Ρόδο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Κρήτη - Χανιά Ενοικίαση Αυτοκινήτου
♦ Λέσβο Ενοικίαση Αυτοκινήτου
Σχεδιασμός Ιστοσελίδας WebCore IT
       
Σχεδιασμός Ιστοσελίδων WebCore